Ga naar inhoud

Snel af van kakkerlakken?

Kakkerlakken bestrijden

Een kakkerlak in je huis of bedrijfspand? Dat wil je natuurlijk niet. Want ze kunnen schadelijk zijn voor jouw eigen gezondheid. En, als je een bedrijf runt, voor de gezondheid van je gasten of klanten. Natuurlijk kun je proberen de kakkerlak zelf te bestrijden. Maar de kans is groot dat er meerdere rondlopen. En als er eitjes achterblijven, kruipen ze korte tijd later weer rond. Schakel hiervoor dus beslist een professionele bestrijder in. Dan weet je zeker dat je er vanaf komt.

Wat is een kakkerlak?

Kakkerlakken zijn platte, lichtbruine insecten met lange voelsprieten. Ze wordt ongeveer 1 à 2,5 centimeter groot. Toch kruipen ze door heel kleine kiertjes, omdat ze hun lijf plat kunnen leggen. Kakkerlakken komen meestal voor in omgevingen die niet goed schoon worden gehouden. Ook kun je (eitjes van) kakkerlakken je huis in halen door eten te kopen bij winkels die het niet zo nauw nemen met de hygiëneregels. Het zijn nachtdieren. Overdag houden ze zich schuil op donkere plekken. ’s Nachts zoeken ze eten. Ze eten vrijwel alles. Zelfs huisstof, vetvlekken, papier en textiel.

Zo weet je dat je kakkerlakken hebt

Natuurlijk kan het zijn dat je de kakkerlak zelf ziet. Maar je herkent de aanwezigheid van dit insect ook aan:

 • Eierschalen
 • Kleine zwarte uitwerpselen
 • Afgevallen huid
 • Stank 
 • Schade aan verpakkingen 
 • Sporen op voeding

Kakkerlakken bestrijden: onze aanpak

 1. Contact
  1. Heb je kakkerlakken in je huis of bedrijfsruimte? Bel ons dan. In overleg bepalen we de urgentie. Als het moet, komen we direct.
 2. Onderzoek
  1. We komen bij je op locatie. Dat doen we heel discreet. Je gasten, klanten of buren weten dus niet dat we er zijn. We onderzoeken vervolgens hoe we de kakkerlakken het best kunnen bestrijden.
 3. Bestrijden
  1. Er zijn twee mogelijkheden van bestrijding: contactgif spuiten waarmee het insect in aanraking komt óf bestrijden met gel. Kakkerlak eet deze gel op, waarna ze dood gaan. Als deze dode kakkerlak vervolgens wordt opgegeten door een andere kakkerlak, gaat ook dit diertje dood. De gel heeft dus een langdurige werking. Als controle kunnen we kakkerlakken-vallen plaatsen. Dit zijn lijmplaatjes met feromoon. Dat is dezelfde geur die vrouwtjes afscheiden om mannetjes te lokken. Komen ze in aanraking met de gel, dan plakken ze vast. Hiermee bepalen we of er na bestrijding misschien toch nog kakkerlakken rondlopen. Is dat het geval, dan voeren we een extra behandeling uit.
 4. Advies over preventie
  1. Hebben we de kakkerlakken bestreden, dan is het natuurlijk belangrijk dat ze niet weer terugkomen. We adviseren je daarover. Zorg bijvoorbeeld voor zo min mogelijk schuilmogelijkheden, zoals naden en kieren. Werk leidingen goed af. En zorg dat je de ruimte heel goed schoonhoudt.
 5. Preventie
  1. Heb je vanwege een certificering de verplichting om te doen aan preventie? Bijvoorbeeld omdat je professioneel werkt met food? Dan kun je bij ons een onderhoudscontract afnemen. We komen dan periodiek langs voor een controle. Je kunt kiezen uit diverse pakketten voor ongediertepreventie.

Snel af van de kakkerlakken? Bel ons vandaag nog!

 • 24/7 bereikbaar
 • We pakken óók de oorzaak aan
 • Als het moet binnen 4 uur op locatie
 • Discretie verzekerd