Ga naar inhoud

Snel af van zilvervisjes en papiervisjes?

Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden

Heb je last van zilvervisjes of papiervisjes in huis? En krijg je daar de kriebels van? Je bent niet de enige. Want zilvervisjes en papiervisjes zijn de nummer 1 ongedierte in Nederland. Het zilvervisje kan geen kwaad, maar het papiervisje voedt zich met cellulosevezels. Denk aan je behang, je kleding, je papieren archief en je postzegelverzameling. 

Bel ons en we helpen je af van deze irritante beestjes. We hebben een effectieve methode om zilvervisjes en papiervisjes te bestrijden.

Wat zijn zilvervisjes en papiervisjes?

Een zilvervisje is een langwerpig insect (7-12 mm) met twee antennes op de kop en 3 staartdraden aan het achterlijf. Het diertje heeft zilverachtige schubben en geen vleugels. Het beweegt zich voort met slangachtige bewegingen. Het zilvervisje houdt zich overdag schuil op donkere, vochtige en niet te koude plekken. Zoals badkamers, keukens en kruipruimtes. Doe je het licht aan, dan kun je hem zien wegglippen. Het papiervisje lijkt sterk op het zilvervisje. Echter, een papiervisje overleeft ook in ruimten met lage vochtigheid. Het papiervisje is daarom veel lastiger te bestrijden.

Let op je papier 

Zilvervisjes doen niets, maar papiervisjes voeden zich met plantaardige cellulosevezels: karton, papier, katoen, behang, boeken en papier. Omdat de diertjes zo op elkaar lijken, is het lastig te bepalen met welk soort je te maken hebt. Voor beide soorten is er maar weinig gif om ze te bestrijden.

Zilvervisjes bestrijden: onze aanpak

 1. Contact
  1. Heb je zilvervisjes of papiervisjes in huis en wil je daar vanaf? Bel ons en we maken een afspraak.
 2. Oorzaak opsporen
  1. We inventariseren oorzaak. Waar zitten de kieren en gaten in je huis of bedrijfspand? Ook bekijken we hoe je omgaat met bijvoorbeeld de opslag van afval en andere spullen.
 3. Preventieve maatregelen
  1. We komen bij je thuis en bepalen daar wat er precies moet gebeuren. We kiezen altijd voor de meest effectieve en efficiënte aanpak met zo min mogelijk overlast. Je kunt rekenen op onze discrete werkwijze: je klanten, gasten of buren merken niet dat we er zijn.
 4. Bestrijden
  1. De bestrijding bestaat uit het spuiten van gif in naden en kieren. Dit middel werkt 4 tot 6 weken. Daarna komen we nog een keer langs om te spuiten. Daarna zijn alle beestjes verdwenen. Dus wil je nooit meer zilvervisjes en papiervisjes in huis, dan zullen we vaker moeten langskomen.

Snel af van zilvervisjes en papiervisjes? Bel ons vandaag nog!

 • 24/7 bereikbaar
 • We pakken óók de oorzaak aan
 • Discretie verzekerd